Gasztro

Családi kedvenc, a püspökkenyér

A családi összejövetelek elmaradhatatlan sütijéért mindenki rajongott. A mama az asztalra tette, szeletelni kezdte, és még a végére sem ért, de már nyújtottuk a tányérunkat az újabb szeletért. Ma is az ő receptje alapján készül.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 3-4 dkg aprított étcsokoládé
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt gyümölcs

A vajat habosra keverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is.

Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a vajas keverékkel.

Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér

Hozzáadjuk a mazsolát, az aprított étcsokoládét és az aszalt gyümölcsöt, és végül a sütőporral elkevert lisztet.

Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér

Összekeverjük, és kivajazott-kilisztezett sütőformába simítjuk.

Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér
Családi kedvenc, a püspökkenyér

180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, félidőtől alufóliával takarjuk le, hogy a közepe is átsüljön, de a teteje ne piruljon meg túlzottan.

Kifordítjuk a formából, és ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Családi kedvenc, a püspökkenyér

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top