Gasztro

Durván drágulnak a szárnyashúsok

Októberig is eltarthat, mire elegendő mennyiségű szárnyashús kerülhet újra a boltokba. A hiány miatt sajnos már húsvétkor is durva drágulással kell számolni.

A hízottliba- és kacsatermékekből még meglehetősen korlátozott a boltok kínálata, és ez sajnos húsvétkor sem változik. Az élelmiszerláncok a húsok korábbi mennyisége helyett alig ötödét kapják meg. Pecsenyekacsából is jóval kevesebbet szállítanak, de abból a tavalyi mennyiséghez képest még mindig 60-80 százalékos az ellátottság. A Világgazdaság úgy tudja, a húshiány ugyanakkor máris drágulást eredményezett.

Ahogyan arról többször hallani lehetett, a madárinfluenza alaposan betett a kacsa- és libahúsnak. Az árak annak ellenére jóval magasbbak, hogy az áfacsökkentés miatt elvileg olcsóbban kellene árusítaniuk a boltoknak ezeket a húsokat.

A kacsa- és libahúsból sajnos húsvétra sem kerül elegendő mennyiség a boltokba, így a libamájról, a kacsacombról szinte biztosan le kell mondani idén. A hiány miatt legalább 15-20 százalékos áremelkedéssel kell számolni. 

Durva drágulást hoz a húshiány
Durva drágulással jár a húshiány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top