Gasztro

Mit főzzek ma? Gombás-spenótos palacsintát

Ha nincs még ötleted, mi legyen az ebéd/vacsora, akkor próbáld ki ezt az egytálételt. Gomba, spenót és palacsinta a főszereplő, a végeredmény pedig egy kiadós fogás, amivel garantáltan jól fogtok lakni!

Gombás-spenótos rakott palacsinta

Mit főzzek ma? Gombás-spenótos palacsintát

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csiperke 
  • 15 dkg leveles spenót 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • só, frissen őrölt bors 
  • olaj 

A besamelhez: 

  • 3 dkg vaj 
  • 3 dkg liszt 
  • 4 dl tej

A palacsintához: 

  • 20 dkg liszt 
  • 1 tojás 
  • 1 dl tej 
  • csipet só 
  • szódavíz 

A töltelékhez olajon dinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá az apróra kockázott gombát, az aprított fokhagymát, főzzük puhára a gombát, sózzuk, borsozzuk, ha kész a gomba, adjuk hozzá az enyhén összevágott spenótot, 1 perc alatt fonnyasszuk meg. Készítsünk besamelt: Az olvasztott vajon futtassuk meg a lisztet, majd fokozatosan öntsük fel a tejjel, főzzük sűrűre a mártást. Sózzuk, borsozzuk. A lisztből, tojásból, tejből, csipet sóból és szódavízből hagyományos módon készítsünk sós palacsintát, olajjal kikent serpenyőben süssünk ki 12 vastagabb darabot. Tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, helyezzünk rá egy réteg palacsintát (vágjuk a tepsi méretére), kenjük meg besamellel, szedjünk rá gombás ragut. Folytassuk a rétegek készítését, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsintát és besamelt tegyünk. 220 ˚C-os sütőben 25 perc alatt süssük össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top