Gasztro

Így készül a tökéletes francia citromtorta

Megmutatjuk az igazi francia citromtorta receptjét, ami minden túlzás nélkül maga a mennyország!

Ezt az igazi francia citromtortát (azaz tarte au citront) egyszerűen muszáj legalább egyszer elkészíteni: isteni, ropogós tészta, benne sűrű, fényes, citromos krémmel. Édes és friss, egyszerűen tökéletes! 

Így készül a tökéletes francia citromtorta 

Hozzávalók:

A tortához:

  • 85 gramm sózatlan vaj
  • 1 ek. növényi olaj
  • 3 ek. víz
  • 1 ek. cukor
  • 1/8 tk. só
  • 160 gramm liszt

A citromos krémhez:

  • 250 ml frissen facsart citromlé
  • 2 citrom reszelt héja
  • 150 gramm cukor
  • 170 gramm vaj kisebb kockákban
  • 4 nagy tojás
  • 4 nagy tojás sárgája
Így készül a tökéletes francia citromtorta 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra!

2. Egy közepes hőtálban keverjük össze a vajat, olajat, cukrot és sót! Tegyük néhány percre a sütőbe, míg a vaj buborékozni kezd és a szélek körül kissé megbarnulni!

3. Vegyük ki a sütőből és még melegen öntsük a tálba a lisztre, addig formázva, míg egyenletes tésztát kapunk!

4. Ha kihűlt a tészta, nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele egy tart formába! Villával szurkáljuk meg, és 15 perc alatt süssük aranybarnára!

5. Készítsük el a krémet: egy közepes serpenyőben keverjük össze az alapanyagokat – folyamatos kavargatás mellett melegítsük. Ha a krém már jó sűrű, vegyük le a tűzről, és ha igazán precízek vagyunk, szűrjük át!

6. Oszlassuk el a citromos krémet a tart formában, és tegyük vissza a tortát a sütőbe 5-6 percre!

 

DavidLebovitz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top