Gasztro

Sós karamellás tahini tortácskák

A tahinit eddig csak a humuszból ismerted, de most megmutatjuk, milyen isteni édesség készülhet belőle!

A tahini finomra őrölt szezámmagból készülő, sűrű massza, amit elsősorban talán humuszbárokból ismerhetünk. Pedig ez a keleti finomság akár édesség alapanyaga is lehet! Ezekben az egészséges tahini tortácskákban minden “csalás”: a sós karamell valójában pürésített datolya, a tejszínes krémnek tűnő massza pedig kókuszolajjal és némi juharsziruppal turbózott tahini. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ez a finomság bármit is nélkülözne!

Sós karamellás tahini tortácskák 

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1/2 csésze tahini
  • 1 ek. juharszirup
  • 1 csésze magozott aszalt datolya
  • 1/4 tk. tengeri só
Sós karamellás tahini tortácskák 

Elkészítés:

1. Áztassuk be a datolyákat 10 percre!

2. Míg a datolya puhul, keverjük össze a kókuszolajat, a tahinit és a juharszirupot!

3. A keverékből halmozzunk egy evőkanálnyit egy szilikon muffinforma csészéibe!

4. A datolyát pürésítsük össze a sóval, míg teljesen krémes keveréket kapunk! Ebből is halmozzunk egy kanállal a tahinis keverék tetejére, majd fedjük be még egy kanál tahinis keverékkel!

5. 20-30 percre tegyük a mélyhűtőbe, hagyjuk teljesen megkeményedni!

 

RunningOnRealFood

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top