Gasztro

Egészséges zabos-áfonyás morzsasüti, a tökéletes tavaszi desszert

Édességekre a tavaszi életmódváltás alatt is szükségünk van: mutatunk is egy egyszerre egészséges és pazar zabos morzsasütit áfonyával!

A morzsasütiket nem csak azért szeretjük, mert egyszerűen és sokféleképpen elkészíthetők, vagy mert reggelire és uzsonnára is megállják a helyüket, hanem mert egy kis csavarral egészséges és diétás desszert is válhat belőlük! Most is egy ilyen következik, amit a tavaszi életmódváltás alatt is élvezhetsz.

Áfonyás–zabos morzsasüti

Egészséges zabos-áfonyás morzsasüti, a tökéletes tavaszi desszert

Hozzávalók:

  • 3 csésze áfonya
  • 1 csésze nagyszemű zabpehely
  • fél csésze mandula
  • 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • fél tk. fahéj
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1/4 csésze görög joghurt és 2 ek. juharszirup

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a zabot, a felaprított mandulát, a lisztet és a fahéjat. 
  2. Öntsd a keverékre a kókuszolajat és a juharszirupot, majd forgasd össze az egészet alaposan!
  3. Az áfonyát szórd egy sütőedény aljára, majd öntsd rá a zabos mixet.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 percig süsd. Ezalatt a görög joghurtot keverd össze a juharsziruppal.
  5. Ha megsült a süti, pár percig hagyd hűlni, majd locsold meg az édes joghurttal. Jó étvágyat!

Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top