nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

A sajttorta és a banánkenyér mennyei házassága

A sajttortát soha nem lehet megunni, ettől függetlenül azonban érdemes lehet variálni egy kicsit – a szokásos kekszes alap helyett ezentúl banánkenyérre jön az isteni krém!
NLCafé
f Ajánlom

Nem akarunk mohónak tűnni, de szerintünk kevés dolog lehet annál jobb, mint mikor két fantasztikusan finom édességet házasítanak. Különösen, ha a kettőből az egyik a sajttorta!

A sajttorták alapja általában összetört kekszből készül (épp emiatt az egyszerűség miatt szeretik olyan sokan elkészíteni is), és bár tény, hogy itt egy kicsit macerásabb a dolog, de annyira jól passzol a könnyű banános tészta a sűrű krémhez, hogy igazán megéri!

Egy kis karamellszósszal tényleg maga a tökéletesség: 

Hozzávalók:

A banánkenyéraljhoz:

  • 4 jó érett banán
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 és 1/2 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A sajttorta krémjéhez:

  • 900 gramm puha krémsajt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál zselatinpor

 

BuzzFeed

Megosztás Facebookon