nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Vasárnapi süti: diós-lekváros keksz

Ez a hétvége sem múlik el süti nélkül. Már a diós keksz magában is nagyon finom, de megtöltöttük lekvárral, és csokival vontuk be, így mennyei szendvicset kaptunk.
NLCafé
f Ajánlom

Diós kekszszendvicsek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor

Töltelék:

  • töltéshez lekvár

Bevonat:

  • bevonáshoz étcsokoládé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A hideg vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót és a tojás sárgáját és összegyúrjuk. Rudat formázunk belőle és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. 2. Sütés előtt 2 db tepsit sütőpapírral bélelünk ki és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből elővett tésztarúdból éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk és a tepsire fektetjük őket. 3. Kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön a keksz. 4. A kihűlt kekszeket sárgabarack lekvárral összeragasztjuk és végüket / egyik felüket olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé gyorsan megdermedjen.

 

 

Megosztás Facebookon