Amit érdemes anyutól eltanulni: a klasszikus kókuszkocka receptje

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Volt idő, amikor nem múlt el hétvége egy nagy tál kókuszkocka nélkül. Mára azért szerencsére az otthoni kínálat is kibővült, mégis ha anya vagy nagyi ezt készíti vasárnap, tuti hogy az utolsó morzsáig elfogy.
2017. 03. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A kókuszkocka receptjét anyáinktól, nagyanyáinktól örököljük meg, hogy aztán a kókuszkocka a mi gyerekeink kedvence is legyen. A puha, mézes piskóta és a csokoládé szinte önmagában is garancia a sikerre. Felejtsük el a menzáról ismert és rettegett, kakaós löttyel leöntött fojtós piskótákat!

Házi kókuszkocka forever!

Örök kedvenc a kókuszkocka, soha nem tudjuk megunni, ennek pedig legfőbb feltétele: a jó minőségű alapanyag és hogy szívvel készítsük, ahogy nagyi is sütötte a kókuszkockát. Az alap lehet sima piskóta, de a legjobb ha mézes tésztával készítjük, ahogy anno. Persze a diétázók, ételallergiások sem kell, hogy lemondjanak erről a retro desszertről, mert a mindenmentes kókuszkocka receptje már bárki számára elérhető.

A kókuszkocka hozzávalói:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 3 ek olvasztott méz
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor

Csokimázhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 3 ek kakaópor

Kókuszreszelék a beforgatáshoz

Amit érdemes anyutól eltanulni: a klasszikus kókuszkocka receptje

A kókuszkocka elkészítése:

  • A tésztához a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  • Hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott mézet.
  • Beleöntjük a tejet és kanalanként a sütőporral elkevert lisztet is.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük.
  • A mázhoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a tejet. Pár percig, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  • Mikor a tészta elkészült és már teljesen kihűlt, felkockázzuk és a kakaós mázba mártjuk, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus