Hétvégi reggeli: lengyel palacsinta

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ha hétköznap nem is jut idő, hétvégén jöhetnek a kicsit ráérősebb reggelik is. Nem kell persze bonyolult dolgokra gondolni, elég egy egyszerű palacsintát sütni, és máris sokkal jobban indul a nap, mint egy átlagos szürke hétköznapon.
2017. 03. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Lengyel palacsinta

15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen a vacsira gondod

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk. élesztőpor
  • 2 alma
  • 3 ek. cukor
  • csipetnyi só
  • a sütéshez: vaj

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.

 

Címkék: palacsinta recept
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus