Gasztro

Kalóriabomba csokis kocka

Alapja egy tömény csokis süti, amire egy szintén tömény csokikrémréteg kerül, és még díszítésként is csokival szórjuk meg, csak hogy tökéletes legyen a csokihármas harmóniája.

A sütemény elkészítése egyszerű, csak türelem kell hozzá: ha a süti megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb, ha egy egész éjszaka pihen, így biztosan kihűl, és nem fog rajta elfolyni a csokikrém. A krém készítésénél ügyeljünk rá, hogy a cukor is teljesen elolvadjon, csak így lesz szép, sima a csokikrém felülete. Mindenképpen várjunk a krém elkészülte után legalább 15 percet, ne azonnal csorgassuk rá a süteményre.

A tetejére szórhatunk ét- vagy fehér csokoládét, de nyomhatunk rá tejszínhabot, vagy akár epervelővel, málnavelővel dúsított tejszínhabot, úgy is nagyon finom lesz. Maga a sütialap szintén ízesíthető: kerülhetnek akár abba is fehércsoki-darabkák, apróra vágott dió, mogyoró, narancs- vagy citromhéj, a tetejére esetleg egy vékony réteg lekvár.

Bátraké a legjobb süti: kalóriabomba csokis kocka

Hozzávalók kb. 25×20 cm-es sütőtálhoz:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 16 dkg finomliszt
  • 3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

A krémhez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 dkg vaj

A tetejére:

  • 8 dkg fehér csokoládé

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top