Gasztro

Egyszerű bögrés süti, ami pillanatok alatt el fog fogyni

Finom puha, vajas-rumos-csokis piskóta. Egy szeletnél nem lehet megállni, de kettőnél sem.

Bögrés gyümölcskenyér

Bögrés sütik forró tea mellé

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 5 tojás
  • 2 bögre fehér finomliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • fél bögre darabolt dió
  • fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
  • fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
  • 2 tk. rumaroma (lehet több is)
  • 2 ek. fehér finomliszt

Elkészítése:
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.

2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.

3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.

4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.

5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.

6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk!

 A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top