Gasztro

Tavaszi komfortkaja: pirított rákos-borsós kuszkuszsaláta

10 perc alatt kész van ez az isteni, laktató saláta, ami maga a tökéletes tavaszi ebéd vagy vacsora.

A nehéz húsételek és a krémes levesek után tavasszal inkább könnyebb, frissebb ételekkel szeretnénk jóllakni. A most következő kuszkuszsaláta tökéletesen megfelel ennek a célnak: szénhidrát, fehérje és rost, valamint isteni ízek ideális keveréke. Gyorsan elkészül, de sokáig jóllakottan tart – próbáld ki te is!

Pirított rákos-borsós kuszkuszsaláta

Tavaszi komfortkaja: pirított rákos-borsós kuszkuszsaláta

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek aprított újhagyma
  • 1 ek friss kapor
  • másfél tk dijoni mustár
  • fél tk só
  • frissen őrölt bors
  • 1 csésze nagy szemű kuszkusz
  • 2 csésze víz
  • 450 g koktélrák
  • 1 csésze zöldborsó (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:

  1.  200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy kis tálban keverj össze 2 evőkanálnyi olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a kaprot, a hagymát, 1/4 teáskanálnyi sót és egy kis borsot. Tedd félre.
  3. Hevíts fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Öntsd rá a kuszkuszt és pirítsd át, nagyjából 3 percig. Ezután öntsd rá a vizet, a maradék sót, hagyd felforrni, majd kapcsolj alacsony lángra, és fedő alatt hagyd főni 10 percig.
  4. A megszárított koktélrákot és a borsót öntsd egy sütőpapírral borított tepsire, locsold meg a maradék olívaolajjal, és sózd-borsozd ízlés szerint. 6-8 percig pirítsd a forró sütőben.
  5. Ha a kuszkusz már szárazra főtt, és a rák és a borsó is elkészült, keverd össze, majd locsold meg az öntettel. Fogyaszd melegen, de ha marad belőle, hűtőben is 3 napig tárolható.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top