Gasztro

Látványos és egészséges tonhalas szusitortácska

A tonhalat többnyire még azok is szeretik, akik még nem barátkoztak meg a nyers hal fogyasztásának gondolatával, szóval ez a mutatós, tonhalkrémes "szusitortácska" nekik is tökéletes választás lehet!

Ez a látványos fogás jó bevezető lehet az ázsiai konyhába: nem szusi, de mégis emlékeztet rá, ugyanakkor a tonhal ismerős ízével azoknak is kedvez, akik még kicsit tartanak a nyers halaktól. Ráadásul csupa egészség: van benne avokádó, uborka és mangó is, a tonhalról nem is beszélve – még a gyerekeket is rávehetjük vele egy kis halevésre!

Látványos és egészséges tonhalas szusitortácska 

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze rövid szemű rizs
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 mangó
  • 1/2 uborka
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy avokádó
  • 1 citrom
  • 1 tonhalkonzerv
  • 1/2 csésze majonéz
  • 1 és fél teáskanál csípős szósz (Sriracha)
  • 3-6 evőkanál szójaszósz
  • (szezámmag – opcionális)

Elkészítés:

1. Készítsük el a rizst a dobozon látható utasítások szerint, majd ha megfőtt, forgassuk bele a rizsecetet és hagyjuk teljesen kihűlni!

2. Kockázzuk fel a mangót, az uborkát és a hagymát, keverjük őket össze, és facsarjuk rá egy fél citrom levét!

3. Törjük össze az avokádót, adjunk hozzá sót, borsot és egy kis citromlevet!

4. A tonhalat csöpögtessük le, villával törjük össze, keverjük el a majonézzel, és erre is facsarjunk egy kevés citromlevet!

5. Így állítsd össze: egy magas falú csészét fújjunk be tapadásmentes olajspray-vel: halmozzuk a csésze aljába a mangós keverék 1/3-át, majd az avokádókrém 1/3-át, a tonhalkrém 1/3-át, majd a rizs 1/3-át is!

6. Egy késsel óvatosan segítsünk, hogy a tortácska elváljon a csésze falától! Fordítsuk ki, locsoljuk meg szójaszósszal, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal!

 

ChelseasMessyApron

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top