Gasztro

Mandulás-áfonyás energiagolyók

A sütés nélkül elkészíthető energiaszeletek és -golyók tökéletes módszerei annak, hogy édességnek álcázva szuszakoljunk egészséges ételeket a gyerekekbe. Finom, egészséges és hosszan tartó energiát biztosít!

Ha megpróbáljuk megvonni magunktól az édességet, valószínűleg csak még jobban fogjuk kívánni, aztán egy gyenge pillanatban tragikus csokoládékatasztrófa vet véget az aszketizmusnak. Nincs ez másként a gyerekekkel sem: minél inkább tiltjuk a cukrot és a csokit, annál inkább akarják majd. Épp ezért inkább próbáljunk valamilyen egészséges alternatívát keresni – a magvakból és gyümölcsökből álló energiaszeletek vagy -golyók pont ilyenek! Tökéletes módszer, hogy egy kis vitamint csempésszünk a gyerekek étrendjébe (vagy a sajátunkba).

Mandulás-áfonyás energiagolyók

 

Hozzávalók:

  • 2/3 csésze sózatlan mandula apróra vágva
  • 1/3 csésze szárított áfonya
  • 1 és 1/4 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze mandulavaj
  • 1/4 csésze méz
  • egy csipet só 

Elkészítés:

1. Egy nagy edényben keverjük össze a hozzávalókat, míg egyenletes masszát kapunk!

2. Vizes kézzel formázzunk golyókat, és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tálcára vagy más tapadásmentes felületre!

3. Hagyjuk őket a hűtőben 1 órára, majd légmentes dobozban, hűvös helyen tároljuk. 

 

TheSeasonedMom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top