Gasztro

Ha csak egy avokádós édességet próbálsz ki, ez legyen az!

Tudod, mitől lesz még jobb a csokipuding? Hát az avokádótól!

 Néha nem árt kiképni a komfortzónánkból – a konyhában sem! Például ha alapvetően sós ételekben használt összetevőket adunk a desszertekhez (gondolj csak a cukkinis sütikre!), magunk is meglepődünk majd, milyen harmonikusan működnek együtt a különböző ízek. Az avokádó pedig egyenesen tökéletesen egészíti ki az édességeket: viszonylag semleges, lágy ízével és krémes állagával csak dobni tud az olyan klasszikus desszerteken, mint amilyen a brownie vagy a csokipuding. Próbáld ki te is!

Tökéletes csokipuding avokádóval

Ha csak egy avokádós édességet próbálsz ki, ez legyen az!

Hozzávalók:

  • 3 érett avokádó
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 1 tk presszókávépor
  • 1/3 csésze méz
  • 3 ek kókusztej
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk tengeri só
  • 1 ek nyers kakaóbab

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és darabold fel az avokádót, majd dobd a darabjait aprítógépbe.
  2. A kakaóbabon kívül minden hozzávalót adj hozzá, és keverd addig, amíg krémes állagú nem lesz.
  3. Keverd hozzá a kakaóbabot is.
  4. Oszd el 4 részre – akár az avokádó héjába is teheted –, majd tedd hűtőbe 30 percre. 
  5. Tálalás előtt szórd meg nagy szemű tengeri sóval és kakaóbabtörettel. Élvezd!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top