Gasztro

Mit főzzek ma? Klasszikus finomságokat!

Ma félretesszük a quinoát, nem gondolunk a chiapudingra, és az avokádót is hagyjuk még egy kicsit érni: ma igazi klasszikusokat hoztunk!

Klasszikus töltött paprika

Mit főzzek ma? Klasszikus finomságokat!

“Tegnap munka után készült el, ma volt a kóstoló. Párom, aki egyébként már az elején leszögezte, hogy »Hanna, magadnak csinálod, mert én nem szeretem!«, szóval megkóstolta és megjegyezte, hogy jé, ez milyen finom. No lám, most mondjam azt, hogy én ezt megmondtam!?

Párommal imádjuk a pizzát, a sajtszószos tésztákat, a lasagnét, de nem lehet mindig ezt enni! Az eddig együtt töltött idő alatt kialakultak azok a megszokott, bevált kaják, amiket főzni szoktunk. Viszont elkezdtek hiányozni nekem ezek az igazi hagyományos, már-már klasszikus nagymama-, anyakaják.

Szerintem addig nem tudok főzni igazán, amíg ezeknek az ételeknek a készítését nem sajátítom el. Mostanában nagyobb kihívást jelent egy eddig még az életemben el nem készített székelykáposzta, sárgaborsófőzelék, vagy éppen ilyen volt a töltött paprika is.

Szerintem friss kenyérrel, zsömlével és egy kis tejföllel a legfinomabb. Én nem csináltam mellé főtt krumplit, így is elég volt, de ez én vagyok!”

A recept a Levendula lány blogján olvasható.

Hortobágyi húsos palacsinta

Mit főzzek ma? Klasszikus finomságokat!

“Akik rendszeresen olvassák a blogot, azoknak már biztosan feltűnt, hogy nem vagyok édesszájú. Kevés süteményt sütök (a családom legnagyobb bánatára), sőt a tésztákat is inkább sósan szeretem. Mikor palacsintát sütök, egy-két darabot mindig félreteszek, és simán sajttal, tejföllel és sonkával megtöltöm, ez lesz az enyém. A következőkben két egyszerű rakottpalacsinta-receptet osztanék meg. Az egyikhez felhasználható a maradék csirke- vagy bármely más pörkölt, a másik egyszerűen krumplival és juhtúróval lesz megtöltve.

A receptek után a kezdők kedvéért leírom a palacsinta elkészítési módját. Lehet, hogy nem hiszitek el rólam, de évekig nem tudtam palacsintát sütni. Alacsony lángon, óvatosan próbáltam, elég vicces lett az eredmény… Aztán persze összeszedtem magam, és mostanra egyszerre két serpenyővel sütöm, mert türelmetlen vagyok.”

A recept a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top