Gasztro

Villámgyors serpenyős lasagne

Az olasz konyha klasszikus remeke most egy kicsit egyszerűbb, serpenyős változatban készül – mindössze 30 perc alatt!

A lasagne annyira finom, hogy már rég szétfeszítette az olasz konyha határait, és állandó szereplő lett a nemzetközi porondon, csak sajnos vitathatatlanul macerás annyira, hogy az ember ne álljon neki minden héten összedobni.

Azt persze nem mondjuk, hogy ez a butított, serpenyős változat olyan, mint a kedvenc olasz bisztrónk házi lasagnéja, de az érzést mindenesetre visszaadja!

Villámgyors serpenyős lasagne

 

Hozzávalók:

  • 450 gramm darált hús
  • 2 konzerv paradicsomlé
  • 1 csésze paradicsom felkockázva
  • 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/2 tk. szárított bazsalikom
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt bors
  • 350 gramm lasagne tészta darabokra törve
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt
  • (feltétnek: mozzarella, ricotta, friss petrezselyem

 

Elkészítés:

1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben kezdjük el pirítani a darált húst. Mikor a hús már majdnem jó, dobjuk bele a kockára vágott hagymát is – pirítsuk össze őket, hogy a hagyma is megpuhuljon.

2. Ha a hagyma puha és a hús is átfőtt, dobjuk a serpenyőbe a fokhagymát! Jöhet bele a paradicsom és a paradicsomlé is.

3. Fűszerezzük a szószt, majd törjük bele a lasagne tészát! A tésztadarabokat nyomkodjuk a szósz alá, amennyire lehetséges, majd fedjük le a serpenyőt 15-20 percre, időnként megkevergetve a lasagnát.

4. Ha a tészta is puha, belekeverhetjük a mozzarella sajtot is! Az ételt még több reszelt mozzarellával, ricottával és friss petrezselyemmel tálaljuk!

 

HouseOfYumm

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top