Gasztro

Dekadens desszert a tél végére: vörösboros brownie

Búcsúztasd a telet hedonista módon, egy mennyei vörösboros–csokis brownie-val!

Nemsokára itt a tavasz, és az olyan testes sütemények helyét, mint a csokis brownie átveszik a könnyű gyümölcsös édességek és a fagylaltok. Ám a tél utolsó napjai még remek alkalmat nyújtanak, hogy kipróbáljunk egy igazán dekadens brownie-receptet – méghozzá vörösborral!

 Vörösboros–csokis brownie

Dekadens desszert a tél végére: vörösboros brownie

Hozzávalók:

  • fél csésze sótlan vaj
  • 110 g keserű csoki, felaprítva
  • másfél csésze barna cukor
  • 2 tojás
  • 3/4 csésze kakaópor
  • 1/4 csésze liszt
  • fél tk. só
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1/4 csésze száraz vörösbor

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy vékonyan kivajazott vagy sütőpapírral borított tepsit.
  2. Közepes láng felett olvaszd meg a vajat, és ha felolvadt, add hozzá a csokit. Kevergesd, amíg a csoki is felolvad benne.
  3. Egy keverőtálba öntsd bele a cukrot, majd csurgasd rá az olvadt csokit. Robotgéppel kezdd el felverni, és közben add hozzá egyenként a tojásokat is. 30 másodpercig keverd közepes fokozaton.
  4. Kapcsold a robotgépet alacsony fokozatra, és add hozzá a kakaót, a lisztet, a sót, a vaníliát és a bort is a tésztához. Újabb 30 másodpercig keverd.
  5. Öntsd a tésztát a tepsibe, és 40 percre tedd be a sütőbe. Akkor jó, ha egy pálcika tisztán jön ki a közepéből. 

Bromabakery

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top