Gasztro

Csokifondant egészségesen – fekete babból!

Babot a sütibe? Nem, ez nem Rachel receptje, hanem egy csodálatos, és nem utolsósorban egészséges fekete babos csokifondant-é.

Aki ismeri és szereti az ázsiai konyhát, annak nem olyan istentelen dolog a süteménybe rakott bab, hiszen a távol-keleti édességekben ez gyakori alkotó elem. Nekünk is érdemes lehet élni ezzel a fogással, hiszen így sokkal egészségesebbé változtathatjuk hagyományos desszertjeinket! Mint ezt az isteni, krémes csokoládéfondant-t!

Csoki fondant egészségesen - fekete babból!

 

Hozzávalók (4 tortácskához):

  • 1 tojás
  • 1 konzerv fekete bab átmosva és lecsöpögtetve, vagy 1,5 csésze megfőzött fekete bab
  • 1/3 csésze juharszirup
  • 1/4 csésze cukrozatlan almaszósz
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 csésze mandulaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 csokidarabka a torták közepére

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

2. Robotgépben dolgozzuk össze a babot, a juharszirupot, az ecetet és a sót, míg egyenletes püré lesz belőle! Adjuk hozzá a kakaóport, a tojást, a mandulalisztet és a sütőport is – dolgozzuk tésztává!

3. Négy apró szufléformácskát vajazzunk ki! Töltsük beléjük a tésztát a formák negyedéig, majd rakjuk középre a csokidarabot, és öntsünk rá újabb adag tésztát!

4. 25 percig süssük a süteményeket, majd 10 percig hagyjuk hűlni őket! Ha mindent jól csináltuk, egyszerűen kifordítjuk őket a formákból, és a közepük még folyós lesz!

 

TheHealthyMaven

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top