Gasztro

Egy édes, egy sós: két szuper reggeli holnapra

Ha újítanál kicsit reggelifronton, akkor segítünk: hoztunk egy édes és egy sós reggelit, ami biztos, hogy hamar nagy kedvenc lesz nálatok is.

Smoothie bowl eperrel és banánnal

Egy édes, egy sós: két szuper reggeli holnapra

A smoothie és tartalmasabb rokona, a smoothie bowl a kedvenc reggelijeim közé tartozik. Már a látványuk is szemet gyönyörködtető, de a túl a vizuális effekteken változatosan elkészíthetőek, finomak, és nem utolsósorban egészségesek. Bevallom, én néha arra is vetemedem, hogy orvul elrejtsek benne olyan összetevőket, amelyeket a család leszavazna, ha közvitára bocsátanám a témát. Persze utólag mindig bevallom a galádságomat, de akkor már nem olyan nagy baj, sőt következőkor már titkolóznom sem kell. Ilyen mumus összetevők nálunk: a nyers cékla, a spenót, vagy a sütőtök. Ízük általában elvegyül a többi közt, viszont csodálatos színt és zamatot kölcsönöznek a reggelinek, az egészségre gyakorolt hatásukról nem is beszélve. Röviden: nekem a smoothie bowl felér egy Super Bowl-al!

Hozzávalók:

  • 20 dkg (fagyasztott) eper
  • 2-3 banán
  • 1 kis cékla
  • 2 dl rizstej
  • A tetejére (tetszés szerint): kukoricapehely, chiamag, szárított gyömbér, ananász, áfonya, mandulapehely, banán.

A recept a Tétova ínyenc blogon folytatódik.

 

Bögrés kiflik

Egy édes, egy sós: két szuper reggeli holnapra

Ez egy országszerte óriási sikerű slágerrecept, méghozzá méltán! Egy óra alatt harminckét kívül picit ropogós, belül puha, foszlós péksütemény elkészítése azért teljesítmény. Tehát, ha gyorsan szeretnénk finom kifliket készíteni házilag, akkor ez a pici olajos kifli a legjobb választás. Reggelire, vendégvárónak vagy sörkorcsolyának is kiválóan alkalmas. Variálhatjuk, ahogy szeretnénk, tölthetjük, szórhatjuk amivel szeretnénk. Mi szezámmaggal és sósan, köménymagosan szeretjük a legjobban. A sós szájúak feltétlenül sózzák még a tetejét is pluszban, aki pedig lekvár mellé szeretné reggelire, annak úgy jó, ahogy van. “Nem lehet nem szeretni” recept ez, még az anyósomtól való.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • egyharmad bögre olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag szárított élesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1-2 tk. só
  • 2 tk. cukor

A kenéshez:

  • 1 tojás felverve

A szóráshoz:

  • szezámmag vagy köménymag sóval, sajt, vagy ki mit szeret

A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top