Gasztro

Ez történik, ha nem eszel több cukrot

A cukor korunk fehér mérge, nem véletlen, hogy csupa pozitív változással jár, ha úgy döntünk, lemondunk róla.

1. Boldog lesz a szíved

Ha abbahagyod a cukor fogyasztását, jelentősen csökken az esélyed, hogy bármilyen szívproblémád lesz a jövőben. A hozzáadott cukor nagy mértékben növeli inzulinszintünket, ez pedig fokozza a vérnyomást és a pulzust. Mindössze néhány cukormentes hét alatt jelentős változáson megy majd át a szívünk.

2. A bőröd is hálás lehet

Nincs több felnőttkori pattanás! Egy kutatásban cukros üdítők kedvelőit vizsgálták, a tanulság pedig, hogy ezekről lemondva sokkal tisztább is ragyogóbb bőrrel büszkélkedhetünk majd!

3. Édes jókedv

Bár mindenki boldog lesz egy nagy löket cukortól, hosszú távon mégis jobb lesz a kedvünk, ha szervezetünk nincs hozzászokva a rengeteg cukorhoz, így nem is produkál elvonási tüneteket, ha éppen nem jut hozzá napi adagjához.

Ez történik, ha nem eszel több cukrot

4. Alvás időben

A rengeteg cukor gyakran sokáig ébren tart minket, a nem megfelelő alvás pedig egész egészségünkre kihathat. Ha letesszük a cukrot, éberebbek leszünk napközben, estére pedig – épp alvásidőre – kellemesen fáradtak!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top