Gasztro

A tökéletes szombati ebéd: citromos rántott csirkecomb

Szeretitek a rántott húst, de unalmas már a szokásos forma? Akkor próbáljátok ki a citromos-bundás csirkecombot. Ha még a zöld fűszeres joghurtos mártogatót is elkészítitek mellé, tökéletes lesz!

Citromos-bundás csirkecomb joghurttal

65 éves a Nők Lapja – ünnepeljük együtt egy különleges menüvel!

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 db csirke-alsócomb 
  • 2 tojás 
  • 20 dkg zsemlemorzsa 
  • 2 db citrom 
  • 2 db lime
  • 10 dkg liszt 
  • 5 dl joghurt 
  • 8 szál snidling 
  • 3 levél bazsalikom
  • só 
  • olaj a sütéshez

A citrom és lime héját lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. A combokról a bőrt eltávolítjuk, a húst egy mély tálba helyezzük, ráöntjük a kifacsart citrusleveket, és hagyjuk 1-2 órát állni a hűtőben. A reszelt citrushéjat a zsemlemorzsához keverjük. A pácból kivett, lecsepegtetett combokat sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A mártogatóhoz a joghurtot elkeverjük az aprított bazsalikommal, snidlinggel és sóval, majd a hús mellé kínáljuk. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top