Gasztro

Egyszerű Valentin-napi finomság: fetás-póréhagymás szuflé

Ha a szerelmed nem édesszájú, és inkább valami sós finomsággal lepnéd meg, próbáld ki ezt az isteni szuflét: marha elegáns, és nem is túl bonyolult megcsinálni!

Már sokan lázasan bújják a receptkönyveket valami mutatós, különleges finomság reményében, amit kedvesüknek készíthetnek, és bár a legnépszerűbbek a látványos édességek, nem mindenkinek édesszájú a partnere. Nekik szuper ötlet lehet ez a csodás fetás-póréhagymás szuflé – a francia desszert sós változata, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint elsőre gondolnánk!

Egyszerű Valentin-napi finomság: fetás-póréhagymás szuflé

 

Hozzávalók:

  • 3 közepes póréhagyma felkarikázva
  • 4 tojás (szétválasztva) + egy fehérje
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze fetasajt nagyobb darabokra morzsolva
  • 2 evőkanál felvágott friss kapor
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • (vaj és parmezán a formákhoz) 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

2. 6 db kis szufléformát vajazzunk ki, és szórjuk meg reszelt parmezánsajttal úgy, hogy az oldalakra is jusson, majd tegyük a hűtőbe, míg összeállítjuk a tésztát!

3. Válasszuk szét a tojásokat!

4. Olvasszuk meg a 2 evőkanál vajat, és keverjük bele a lisztet, míg egyenletesen el nem oszlik benne! Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, míg sűrű mártást kapunk.

5. Adjunk a szószhoz borsot, fokhagymaport és esetleg szerecsendiót is, hagyjuk kicsit kihűlni!

6. Verjük fel a tojássárgáját, és lassan, kevergetés mellett adagoljuk a mártáshoz! Adjuk hozzá a fetát, a póréhagymát és a kaprot is!

7. A tojásfehérjéket verjük fel, majd kis adagokban forgassuk a szószba, óvatosan, nehogy összetörjük a habot!

8. A tésztát töltsük az előkészített formákba, és kb. 20 perc alatt süssük készre őket!  

 

ViktoriasTable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top