5 étel, amit nem lenne szabad mikróznod

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Rengeteg háztartás szent grálja, a mikró sokak számára hasznos eszköz, de ez még nem jelenti azt, hogy ész nélkül mindent újramelegíthetünk benne. Ezeket például nem!
2017. 02. 07. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Zeller

Pedig erre nem gondoltál volna, mi? A zellerben az újramelegítés hatására toxinok szabadulhatnak fel, ezért ne rakjuk a mikróba a zellerkrémlevest... különben is finom hidegen!

2. Tojás

Nyilván kevés helyzetben jut eszünkbe újramelegíteni a rántottát, vagy a tükörtojást, de ha így akarnánk cselekedni, semmiképpen ne tegyük. A tojásnak szintén nem tesz jót az újramelegítés, szóval maradjunk a hideg fogyasztásánál.

5 étel, amit nem szabadna mikróznod 

3. Csirke

A csirkehúst viszont annál gyakrabban tesszük a mikróba – viszont ez sem a legnagyszerűbb ötlet. Ilyenkor a húsban lévő proteinek felépítése megváltozik, az újramelegített csirkehús fogyasztása pedig akár emésztési problémákhoz is vezethet.

4. Cékla

A cékla tele van nitrátokkal, ezért állítólag nem tesz jót neki az újramelegítés. Szerencsére a cékla amúgy is minden formájában jó hidegen: savanyúságként, levesként, salátaként is fogyasztható.

5. Gomba

Bár a gomba egészséges, sokak számára nehéz lehet a megemésztése, és ez csak még rosszabb lesz, ha újramelegítve megváltozik a fehérjeszerkezete – akárcsak a csirkének.

 

BrightSide

Címkék: ételek mikró
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus