Gasztro

Egészséges finomság: mogyoróvajas-csokis banánfalatkák

A csokiról nem kell (nem is lehet) lemondani, de érdemesebb lehet legalább egy kicsivel egészségesebb formába önteni – erre mutatunk most egy isteni receptet.

Az édességevést túl sokszor mételyezi meg a lelkifurdalás, ezért többnyire kétségbeesetten próbálkozunk “egészséges” alternatívákat keresni a klasszikus cukros finomságok helyett. Csakhogy azok legtöbbször nem olyan finomak, ugye. A titok – mint olyan sokszor – most is az arany középút: az édesség lehet kicsit egészségesebb, de azért maradjon finom, erre kínálnak tökéletes megoldást ezek a mogyoróvajas-csokis banánfalatkák. Kb. három perc alatt elkészül velük az ember, és akár magunkkal is vihetjük, vagy adhatjuk a gyerekeknek is uzsonnára!

Egészséges finomság: mogyoróvajas-csokis banánfalatkák 

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű, érett banán
  • 1/4 csésze mogyoróvaj
  • 280 gramm étcsoki
Egészséges finomság: mogyoróvajas-csokis banánfalatkák 

Elkészítés:

1. Vágjunk vékonyabb karikákat a banánból, és a karikák felét kenjük meg mogyoróvajjal! A sima karikákat nyomjuk a megkent banánokra és a “töltött banánokat” rakjuk hűtőbe legalább 1 órára.

2. Az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban olvasszuk fel, folyamatos kevergetés mellett temperáljuk. A banánfalatkákat vegyük ki a hűtőből, és jó alaposan mártsuk a csokiba őket, hogy mindenhol befedje a gyümölcsöt! Gyorsan dolgozzunk, két villát használva!

3. A kész falatkákat helyezzük sütőpapírra, aztán mehetnek vissza a hűtőbe újabb 3 órára.

 

NotEnoughCinnamon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top