Gasztro

Egész estés, csokis quinoakása reggelire, ha a zabot már unod

Reggeli kását nem csak zabból készíthetünk! Ha ráuntunk a zabra, próbáljuk ki a szuperegészséges quinoát reggelire!

 A zabkására mindenki úgy esküszik, mint a tökéletes reggelire. Ám akármilyen finom és sokszínű is, előfordulhat, hogy ha nap nap után fogyasztjuk, ráununk. De reggeli kását nem csak zabból készíthetünk! Sőt a praktikus, egész estés változatához is használhatunk más alapanyagokat. A mi tippünk a szuperegészséges quinoa, ami egy kicsit sűrűbb textúrájú kását eredményez, emellett pedig legalább olyan könnyen variálható és nem kevésbé ínycsiklandó, mint a zabkása!

 Egész estés, csokis quinoakása

Egész estés, csokis quinoakása reggelire, ha a zabot már unod

Hozzávalók:

1 nagy, vagy 2 kisebb adaghoz

  • 1/3 csésze quinoapehely
  • 1/3 csésze főtt quinoa
  • 2 ek chiamag
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek csokis fehérjepor (elhagyható)
  • másfél csésze növényi tej
  • 1 ek juharszirup vagy méz
  • a tálaláshoz: málnaszemek, csokireszelék, mandula- vagy mogyoróvaj

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót keverd össze egy zárható edényben.
  2. Tedd hűtőbe egész éjszakára, de legalább 60 percre.
  3. Fogyasztás előtt szórd meg a választott feltéttel. Egészségedre!

simplyquinoa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top