Gasztro

Mennyeien krémes spenótos lencse

A lencse – teljesen méltatlanul – többnyire csak újévkor kerül az asztalra, pedig rendkívül egészséges, szuperül variálható alapanyag. Most például egy krémes, spenótos változatot mutatunk!

Itt az ideje, hogy több lencsét együnk – pláne azért, mert a klasszikus szilveszteri fogás mellett ezerféle módja van, hogy elkészítsük! A vörös lencséből izgalmas közel-keleti ételeket készíthetünk, de a lencsét jótékony egészségügyi hatásai miatt is érdemes fogyasztani: javítja a májfunkciót, jót tesz a szem egészségének, sőt még a hajnövekedést is serkentheti.

Ebben a verzióban ráadásul még a spenót is hozzáad a vitamintartalomhoz – kötelező immunerősítő recept!

Mennyeien krémes spenótos lencse 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj vagy vaj
  • 2 répa meghámozva és felkarikázva
  • 1/2 fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 szál zeller felvágva
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 2 csésze lencse átválogatva és átöblítve
  • 2 kisebb krumpli felkockázva
  • 4 csésze csirkehúsalaplé
  • 1 babérlevél
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 marék friss zsálya
  • 1/2 csésze zsíros tejszín
  • 3-4 csésze bébispenót
  • só és bors

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben hevítsünk olajat (vagy vajat) és 10 perc alatt pirítsuk rajta a hagymát, a répát és a zellert. Óvatosan, lassanként adagoljuk hozzá a bort!

2. Adjuk hozzá a lencsét, a krumplit és az alaplevet, majd az összekötözött fűszernövényeket is! Főzzük 35-40 percig, míg a lencse és a krumpli is megpuhulnak!

3. Vegyük ki a fűszernövényeket, keverjük a lencséhez a tejszínt és a spenótot, míg besűrűsödik kicsit. Sóval és borssal ízesítsük!

 

PinchofYum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top