Gasztro

Íme, a tökéletes piskóta receptje

A tökéletes piskóta elkészítéséhez mindössze három hozzávalóra, na meg néhány alapszabály betartására van szükség. Szuperegyszerű, szupergyors és szuperfinom. Kell ennél több, hogy máris nekiállj piskótát sütni? Mutatjuk, hogyan csináld.

A tökéletes piskóta alapreceptjét ízlésednek megfelelően variálhatod. Megtöltheted baracklekvárral, leöntheted csokimázzal, készíthetsz belőle piskótatekercset. De még úgy is nagyon finom, ha egyszerűen csak meghinted fahéjas porcukorral.

A tökéletes piskóta hozzávalói

  • 6 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 18 dkg cukor

Így készítsd el a piskótát

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat üsd fel és válaszd ketté. Nagyon fontos, hogy a fehérjéhez egyetlen csepp sárgája se kerüljön, ellenkező esetben nem tudod tökéletesen fölverni a tojáshabot. Márpedig a piskóta nem sikerülhet a tökéletes tojáshab nélkül.

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. A fehérjéből keverj kemény habot úgy, hogy eleinte a robotgép alacsonyabb fordulatát használod, majd később emeled a sebességet a következő, de nem a legmagasabb fokozatra. A keverés közben teáskanálnyi szódabikarbónát is szórhatsz apránként a tojásfehérjéhez.

A lisztet apránként keverd a tojássárgához, majd végül lyukas fakanalat használva a tojásfehérjét óvatosan és apránként keverd a piskótatésztához, ügyelve, nehogy összetörjön.

A tökéletes piskótához a sütőt melegítsd elő 160 fokra. A tortaformát béleld ki sütőpapírral, vagy vajjal kend körbe és lisztezd ki. Töltsd a formába az elkészült tésztát. Told a sütőbe a piskótát, majd 10 perc elteltét követően emeld a hőmérsékletet 175 fokra, és süsd a süteményt még 25 percig.

A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert a piskóta azonnal összeesik. A sütési idő lejártát követően kapcsold le a sütőt. Öt perc elteltével résnyire nyisd ki a sütő ajtaját, és majd csak 10-15 perc múlva vedd ki az elkészült piskótát a sütőből.

Íme a tökéletes piskóta receptje

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top