Gasztro

Mennyei zöldséges lazactortácskák

A lazacból ezúttal nem egyszerű halszelet készül, hanem csupa finomsággal összegyúrt, mennyei tortácska!

A lazac fogyasztásának előnyeiről már többször zengtünk ódákat, de nemcsak az egyszerű halszelet formájában vihetjük be szervezetünkbe a jótékony Omega-3 zsírsavakat. Ha akarunk egy kicsit csavarni a tápláló alapanyagon, próbáljuk ki például ezeket a bájos tortácskákat, ahol a lazac mellé krémes sütőtök is kerül. A kis “fasírtok” önmagukban is elegendőek lehetnek egy könnyű vacsorához, de valami kellemes, friss salátával lesz teljes a fogás!

Mennyei zöldséges lazactortácskák 

Hozzávalók:

  • 180 gramm lazac (nyers vagy konzerv is működik)
  • 1/2 csésze sütőtök puhára sütve, pürésítve
  • 2 tojás
  • 3 ek. kókuszliszt
  • 1 ág rozmaring
  • 1/4 tk. édes füstölt paprika
  • 1/4 tk. só
  • 1/2 tk. apróra vágott fokhagyma
  • 1/4 tk. curry
  • 1 tk. méz
  • (olaj a sütéshez)

Elkészítés:

1. A friss lazacot alaposan mossuk meg, távolítsuk el a bőrét és vágjuk fel kisebb csíkokra!

2. Dobjuk egy nagy tálba, majd keverjük össze a tojással és a kókuszliszttel! Adjuk hozzá a sütőtököt és a fűszereket is, és alaposan keverjük össze az egészet!

3. A keverékből formázzunk pogácsákat, és forró olajban süssük ki őket, 3-4 percig mindkét oldalt! 

 

Cottercrunch

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top