Gasztro

Helyreigazítás

Helyreigazítást kért a múlt hét végén forgalomból kivont szójajoghurt hazai forgalmazója.

Múlt hét végén vont ki a forgalomból penészgombatelepek miatt az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság egy szójajoghurtot. A hírt az nlcafe.hu is átvette, ám a termékkivonással kapcsolatban a hazai forgalmazó helyreigazítást kért, amit változatlan formában közlünk:

Alulírott, a Real Nature Kft. tulajdonos-ügyvezetője a 2017. január 23-án megjelent Nébih vizsgálat kapcsán az alábbiakat nyilatkozom, illetve alábbi sajtó-helyreigazítást kérem:

1794-es cikkszámú Joya Szójagurt natúr 200g 30/01/17-es fogyaszthatósági idejű termékünket 2017. január 17-én a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala, – mint az a honlapján http://portal.nebih.gov.hu/-/peneszes-vegan-termeket-vont-ki-a-hatosag és az azt átvevő sajtóértesülésekben is megjelent – kivonta a forgalomból, jelenleg is vizsgálja.

Helyreigazítás

–    A vizsgálatok jelenleg is folynak. A vizsgálat tárgyát képező termék egy kisebb mennyisége az egyik hazai kiskereskedelmi lánc egységében került begyűjtésre. A termékek nemcsak a hazai, de egész Európában is forgalmazás alatt állnak. 2004 óta gyártott termékkel minőségi problémák eddig nem merültek fel, egyszer sem.

–    A hatósági vizsgálat elindítását követően természetesen azonnali hatállyal elindítottuk a gyártóhely minőség-ellenőrzési kontroll vizsgálatát is, azonban az eddigi vizsgálatok a termék penészes fertőzésére utaló eltérését nem tártak fel, a gyártóhelyi minták penészgombát nem tartalmaznak.

–     A kérdéses mennyiség termék károsodását valószínűleg a zárófólia nem tökéletes záródása okozhatta, amely azonban a teljes gyártási tételt nem érinti.

Felelős forgalmazóként mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsük a hatóság nyomozását, valamint, hogy a termék nyomon követése során a fertőzés előfordulásának oka megállapításra kerülhessen, annak érdekében is, hogy elkerülhessük a későbbi fertőzéseket.

Ezúton hangsúlyozzuk, hogy a termék későbbi fogyaszthatósági idejű gyártásait a fertőzés nem érinti.

Kérünk minden fogyasztót, hogy a 30/01/17-es fogyaszthatósági idejű Joya Szójagurt natúr 200g csak akkor fogyasszon, ha felbontást követően meggyőződött róla, hogy nem penészes. Szeretnénk érintett fogyasztóinkat kárpótolni, amennyiben a felbontott terméknél eltérést tapasztal, kérjük, juttassa azt el hozzánk, és vegye fel a kapcsolatot a www.realnature.hu honlapon megtalálható elérhetőségeken.

Vállalatunk kapcsolatban van kereskedelmi partnereivel, hogy az érintett terméket a boltok polcairól azonnal hatállyal begyűjtsük. Vállalatunk a hatósággal együttműködve jár el, célunk fogyasztóink és partnereink  kompenzálása a benyújtott selejtes és sérült termékek kapcsán.

Budapest, 2017. január 23.
Strasser-Kátai Bernadett
tulajdonos-ügyvezető

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top