Gasztro

Süss töltött csirkét! Imádni fogod!

A sült csirke csak messziről tűnik bonyolultnak. Valójában egyszerűen előkészíthető, a munka javát a sütő végzi majd. Ma egy isteni finom töltött sült csirkét hoztunk, ami igazi téli finomságokkal készült.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg egész csirke 
  • 1 kg fehér káposzta 
  • 2 szem édes alma
  • 1 rúd fahéj
  • 1 narancs
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • fehérborecet 
  • só, frissen őrölt bors 
  • méz
  • olívaolaj
Egyszerű és elegáns ünnepi menü

A káposztát gyaluljuk vékonyra. Olívaolajon dinszteljük meg a vékonyra csíkozott hagymát, adjuk hozzá a káposztát. Lefedve fonnyasszuk enyhén össze. Amikor kicsit már összeesett, adjuk hozzá a rúd fahéjat, a hámozott, lereszelt almát, a narancs reszelt héját, kifacsart levét, a reszelt gyömbért. Ízlés szerint keverjünk hozzá mézet és fehérborecetet. Sózzuk, 40 perc alatt pároljuk puhára. A csirkét tisztítsuk, kívül-belül sózzuk meg alaposan. A hasüregét tömjük meg a káposztával (a maradék káposztát tegyük félre), kenjük meg olívaolajjal a csirke bőrét, és lefedve, 180 Celsius-fokos sütőben süssük 2 órán keresztül. Vegyük le a fedőt a csirkéről, 220-230 fokon kezdjük el pirítani a bőrét. Amikor már szép piros, vegyük ki, kenjük meg mézzel, és tegyük vissza 4-5 percre a forró sütőbe. A maradék káposztával azonnal tálaljuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top