Gasztro

Több millió ember nem tévedhet: ezt a szendvicset te is próbáld ki!

Ha unalmas már a szalámis szendvics, próbáld ki a BLT-t. Hogy mi az? A világ egyik legnépszerűbb szendvicse, amiért milliók rajonganak. Pedig a képlet egyszerű: bacon, saláta és paradicsom kerül a kenyérszeletek közé.

A legjobb dolgok általában ilyen egyszerűek: ott van mindjárt a francia melegszendvics, a Croque Monsieur, ami szintén jó minőségű alapanyagok egyszerű kombinációja, vagy másik nagy kedvencünk a sörrel és sajttal sütött szendvics, ami hasonlóan egyszerű, mégis isteni gyors vacsora, amit bármikor szívesen bevállalunk akkor is, ha másnap emiatt még jobban oda kell tenni magunkat edzésen. A BLT is pont ilyen szendvics. 

BLT – (bacon, lettuce, tomato, vagyis szalonna, saláta, paradicsom)

Több millió ember nem tévedhet: ezt a szendvicset te is próbáld ki!

Hozzávalók:

  • kenyér
  • vaj és/vagy majonéz
  • szalonna
  • paradicsom
  • salátalevelek

A szalonnaszeleteket egy serpenyőben közepesnél kisebb lángon ropogósra sütjük. A kenyeret megpirítjuk és megkenjük vajjal, majonézzel, majd ráhalmozunk egy adag salátát, paradicsomszeleteket fektetünk rá, majd egy nagy adag bacon következik és egy másik megpirított kenyérszelettel zárjuk a sort. 

 

Még több szendvicsrecept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top