Gasztro

Mennyei sajtos falatok

Sajtimádóknak hoztunk ma két receptet, ami akár vendégváró finomságnak, akár esti ropogtatnivalónak is tökéletes. Méltó váltótársai lesznek a mamiféle kedvenc sajtos pogácsának.

Brie sajtos kosárkák pirított gombával

Mennyei sajtos falatok

“Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok, illetve amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül.

Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és a snidling már csak hab a tortán.”

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 db leveles tészta (kb. 30×25 cm)
  • 6-7 nagyobb fej barna csiperke
  • 1 kis csokor snidling
  • 8 dkg vaj
  • só, bors
  • 5 szál új (lila) hagyma
  • 10 dkg brie sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • szerecsendió

A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Kelt sajtos kiflik

Mennyei sajtos falatok

“A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz? A csoda, amikor megkel az élesztő, amikor kétszeresére dagad a tészta, és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!

Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis, az már erősen súrolja az aszkéta szintet! A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.”

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 6 dl tej
  • pici só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • sajt a szóráshoz
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1/2 dl tejföl

A recept a Mohamama konyhája blogon folytatódik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top