Gasztro

Roppanós csokis-mogyoróvajas bombák, amiket még sütnöd sem kell

Gyors és egyszerű édesség következik, amit aztán bármikor bekaphatsz, ha egy kis energiára vagy jókedvre van szükséged!

Ezek a házi készítésű csokibombák bármelyik boltban kapható bonbonnal felveszik a versenyt! Pont annyira édesek és pont annyira roppanósak, amennyire kell, a mogyoróvaj pedig még valóságos energiabombává is teszi őket – tökéletes, ha csak bekapnál valami finom szíverősítőt. 

 Roppanós csokismogyoróvajas bombák

Roppanós csokis-mogyoróvajas bombák, amiket még sütnöd sem kell

Hozzávalók:

40-50 darabhoz

  • 1/2 csésze sózott vaj
  • 2 csésze krémes mogyoróvaj
  • 3 csésze porcukor
  • 3 csésze ropogós rizspehely
  • 2 csésze étcsoki 

Elkészítés:

  1. A vajat és a mogyoróvajat tedd egy hőálló tálba, majd tedd a mikróba 1 percre.
  2. Keverd össze, add hozzá a porcukrot és a rizspelyhet. Dolgozd össze alaposan, majd formázz belőle golyókat.
  3. Az így kapott golyókat pakold egy sütőpapírral borított tepsire és tedd be a fagyasztóba 15 percre. 
  4. Ezalatt olvaszd fel az étcsokit, majd ha letelt a negyed óra, mártsd meg benne a golyókat! 
  5. Tedd őket vissza a papírra, szórj rájuk még egy kis rizspelyhet, majd hagyd őket állni, amíg a csoki teljesen meg nem köt rajtuk. 

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top