Gasztro

A ricottás palacsinta megváltoztatja az életed

Újítanál palacsintafronton? Próbáld ki az istenien ropogós ricottás palacsintát!

 Tuti palacsintareceptekből sosem elég! Most egy igazán könnyű, belül lágy, kívül roppanós változattal ismerkedhetsz meg, aminek a titka a tésztájába kerülő ricottában rejlik. Előre szólunk,  képtelenség abbahagyni!

Ricottás palacsinta

A ricottás palacsinta megváltoztatja az életed

Hozzávalók:

25-27 minipalacsintához

  • 900 g ricotta
  • 1 tojás
  • fél csésze cukor
  • másfél csésze liszt
  • fél tk sütőpor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A ricottához keverd hozzá a tojást. Addig keverd, amíg teljesen el össze nem áll. Csepegtesd hozzá a vaníliát is.
  2. Ezután jöhet hozzá a cukor, amit szintén alaposan keverj el benne. Végül keverd bele a lisztet és a sütőport.
  3. Végy a tésztából egy fagyiskanálnyit a kezedbe, és formázz belőle korongot! Segít, ha kicsit belisztezed a kezed. Tégy így az egész adaggal.
  4. Hevíts egy kis olajat egy serpenyőben és süsd ki rajta a palacsintákat – mindkét oldalukat 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. 
  5. Fogyaszd a palacsintákat lekvárral vagy magukban. Jó étvágyat!

letthebakingbegin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top