Gasztro

Garnélás csodatortilla kosárkában

Ropogós, krémes, garnélás, tökéletes! Ezt a látványos, mégis pofonegyszerű finomságot muszáj kipróbálnotok – előételnek, partifalatnak, de még könnyű vacsorának is tökéletes.

Jó, tudjuk, hogy a garnéla nem éppen az a hozzávaló, ami mindig ott figyel a mélyhűtőben, de a tengeri herkentyűk rajongói néha igazán megengedhetik maguknak, a többiek pedig elkészíthetik akár csirkével is!

Garnélás csoda tortilla kosárkában 

A látványos finomság alapja a tortillakosárka, amivel aztán tényleg semmi dolgunk: az előre elkészített lapokat megvajazzuk, felvagdossuk, és egy muffinformában 10 perc alatt kosárkákat sütünk belőlük. Ebbe kerül a krémes, fűszeres avokádósalsa, a tetejére pedig a ropogós rákocskák.

Ebben a videóban részletesebben megfigyelheted, hogyan készül:

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

  • 6 tortillalap
  • 2 ek. olvasztott vaj

A rákhoz:

  • 450 gramm garnéla
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1/2 tk. őrölt chili
  • 1/4 tk. cayenne bors
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. lime lé

Az avokádós salsához:

  • 2 avokádó felkockázva
  • 1 nagy paradicsom felkockázva
  • 1 közepes vöröshagyma felkockázva
  • 1/4 csésze jalapeno felvágva
  • 1/4 csésze koriander
  • só és bors
  • (tejföl a tálaláshoz)

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top