Gasztro

Majdnem végzett a nővel egy korty vodka-tonic

Angie Mendez egy parti után került kórházba, de csak hosszú idő után jöttek rá, hogy a vodka-tonic okozta a bajt.

Mindössze egy korty ital miatt került kórházba Angie Mendez, akinek majdnem az életébe került a koktél.

Az asszony épp egy munkahelyi partiból tartott hazafelé, mikor hirtelen rosszul lett: a 35 éves nőt szörnyű hányás és hasmenés kínozta, alig állt a lábán. Másnap reggel azonnal kórházba ment, de az orvosok egy egyszerű gyomorrontásra gyanakodtak, így hamarosan hazaküldték Mendezt. A tünetek azonban egy-két nappal később nem múltak el, csak rosszabbak lettek. Mendez nem volt képes vizelni, a vérnyomása az egekbe szökött, a hátát szörnyű fájdalom kínozta. A kórházban megállapították, hogy a veséi is leálltak. Bár a fiatal nőt azonnal elkezdték kezelni, azt senki nem tudta, hogy mi állhat a rejtélyes betegség hátterében.

Majdnem végzett a nővel egy korty vodka-tonic 

Míg egy orvos rákérdezett, nem ivott-e tonicot az elmúlt időszakban? Mendez emlékezett a partin fogyasztott vodka-tonicra, de gyorsan hozzátette, hogy csak egy kortyról volt szó, ugyanis rögtön érezte, mennyire rosszulesik neki az ital.

Kiderült, hogy végig a tonic volt a ludas, Mendez teste ugyanis allergiás reakciót produkált a tonic keserűségét adó anyagra, a kininre. Szerencsére a kórházban sikerült Mendez veséit újra működésre bírni, de mivel a kininallergiára nincs gyógymód, kénytelen lesz lemondani a tonicos italokról.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top