Gasztro

Ugyanazt eszitek, ő fogy, te nem – ez az oka

Sajnos gyakran megtörténik az, hogy ugyanazt a diétát követed, mint a barátod, barátnőd, neki jól megy a fogyás, de neked mégsem sikerül? Íme a magyarázat.

Nagy valószínűséggel te is észrevetted már, hogy vannak emberek, akik bármit esznek, semmitől nem híznak, és vannak olyanok, akik szinte az étel látványától is dagadnak.

De az hogyan lehet, hogy pontosan ugyanazt az étkezési tervet használod, mint sokak, akik eredményesen fogynak, neked mégsem sikerül?

Ugyanazt eszitek, ő fogy, te nem - ez az oka

Kutatók bebizonyították, hogy ez nagy valószínűséggel az eltérő vércukorszinttől lehet. Tehát például az alacsony glikémiás indexű étkezés igen félrevezető lehet.

Az ételek, amik elvileg nem olyan hirtelen emelik meg a vércukorszintet, nem ugyanúgy hatnak mindenkire, van, akinél mégis megemelik a glükózszintet. Ez pedig a bélbaktériumoktól függ.

Ha te is észrevetted, hogy nem fogysz úgy, ahogy szeretnél, érdemes probiotikumokat szedned azért, hogy nálad is jól működhessen a fogyás.

Olvass tovább fogyás témában!

Prevention

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top