Gasztro

600 ezerbe kerül ez a pizza

Nem tévedés, nem elírás. Létezik New Yorkban egy étterem, amelynek honlapján a többi egyszerű és hétköznapi étel közé bújtatva kínálják a világ egyik legdrágább, luxusfeltételekkel készülő pizzáját – 600 ezer forintért.

A New York-i Industry Kitchen étlapja valójában hétköznapinak tűnik. Első ránézésre mindenképpen. Az étterem az átlagos és mindenki számára elérhető, megfizethető kajázók közé tartozik New Yorkban. Egyetlen apróságot (?) kivéve. Az étlapon a többi étel között ugyanis szinte megbújik a világ egyik legdrágább pizzája, a 24K. Nevét nem véletlenül kapta az aranyról. Mert aranyárban kínálják.

Míg a többi pizzát 12 és 20 dollár között kínálják, addig a 24K-ért 2 ezer dollárt, azaz közel 600 ezer forintot kérnek.

És mit tud ez a méregdrága pizza?

Nos, tésztájában ugyanaz, mint bármelyik másik, a feltétek rajta ugyanakkor inkább csak a luxuséttermek kínálatában található meg. Tesznek rá például a Kaszpi-tengerről származó Ossetra kaviárból egy keveset, aztán a szintén aranyárban kínált szarvasgomba is hozzáad az ízekhez, na meg a végösszeghez, de a francia libamáj és Stilton sajt is valódi ínyencségek. És, hogy teljes legyen a kép, még 24 karátos aranylapocskákkal is megszórták.

A kérdés jogos. Vajon egy átlagos étteremben mennyit adnak el a luxuspizzából, illetve aki meg tudja fizetni a méregdrága ételt, vajon éppen ezt a vendéglátó helyiséget fogja majd választani?

Íme a 600 ezer forintos pizza

600 ezerbe kerül ez a pizza

Megbújik az étlapon a 24K

600 ezerbe kerül ez a pizza

(Gazdagisztan.blog)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top