Gasztro

20 perces paradicsomleves 5 hozzávalóból

Paradicsomleves mindössze 20 perc alatt, és csak öt hozzávalóból? Igen, ez így mind igaz és nagyon is lehetséges. Sőt, még az is hozzátehetjük a recepthez, hogy nagyon egyszerűen főzhetsz, mennyeien finom és laktató levest. Akár már ma vacsorára elkészülhet.

Paradicsomleves-recept, amit vétek lenne kihagyni. Készítheted sós és édes változatban is, a receptben előbbihez adtuk meg a hozzávalókat és a leírást. Édes változat esetén a fokhagymát, borsot és a bazsalikomot hagyd ki a receptből, helyette ízlés szerinti cukorral édesítsd a krémes paradicsomlevest.

A 20 perces paradicsomleves hozzávalói

  • 8 dl paradicsomszósz + 5 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított zöldfűszerek: bazsalikom, petrezselyem, majoránna
  • só, bors ízlés szerint
  • fél dl tejföl – ízlés szerint, elhagyható hozzávaló

Így készítheted el a paradicsomlevest

A gyors vacsorának is tökéletes paradicsomleveshez evőkanálnyi olajon fonnyaszd meg az apróra kockázott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Kevergetés közben lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fokhagymanyomóval összepréselt fokhagymát, a csipetnyi szárított bazsalikomot, petrezselyemzöldet és majoránnát. Ízlés szerint sózd, borsozd. Fedővel félig lefedve, legföljebb 15 percig főzd.

Ha adnál hozzá tejfölt, akkor azt a forrásban lévő leveshez keverd, forrald még 2-3 percig, majd vedd le az elkészült paradicsomlevest a tűzről.

20 perces paradicsomleves 5 hozzávalóból

További paradicsomleves-recepteket próbálhatsz ki az NLCaféról

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top