Gasztro

Éttermeket zár be Jamie Oliver a Brexit miatt

Nem bírja anyagilag a Brexitet Jamie Olvier, így kénytelen bezárni hat nagy-britanniai olasz éttermét. A britek uniós lelépési törekvése az egekbe vitte az olasz alapanyagok árát.

Étterembezárásra kényszerül Jamie Oliver a Brexit miatt. Az uniós elszakadás miatt kiírt népszavazás után drámaian megdrágultak az olasz alapanyagok Nagy-Britanniában, ezért döntött hat angliai és egy skót Jamie’s Italian étterem bezárása mellett. Nemcsak az alapanyagok drágulása, hanem a vendégek számának csökkenése is közrejátszik az étterembezárásban, ami 120 alkalmazottat érint, akiknek a menedzsment a vállalaton belül kínál új állást. 

Éttermeket zár be Jamie Oliver a Brexit miatt

Az étteremlánc külföldön folytatja a terjeszkedést, a pénteki közlemény szerint Nagy-Britannián kívül 22 új vendéglőt nyitnak majd. Jamie Oliver cégének jelenleg 42 étterme van Nagy-Britanniában, külföldön további 36 vendéglátóhely – egy Budapesten – viseli a Jamie’s Italian nevet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top