Gasztro

Isteni holland palacsinta – a tökéletes reggeli

Könnyű, levegős tészta édes lekvárral – extrább, mint a hagyományos palacsintánk, mégsem túl bonyolult elkészíteni.

A holland palacsintában az a legjobb, hogy nem az a papírvékony tészta, mint amit ismerünk, hanem egy kissé ducibb, mégis levegős, könnyed finomság. Elkészíteni pofonegyszerű, az élmény mégis sokkal különlegesebb lesz majd!

Isteni holland palacsinta - a tökéletes reggeli 

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 1 csésze zsíros tej
  • 1 csésze finomliszt
  • 1/2 tk. vaníliakivonat
  • egy csipet fahéj
  • 6 ek. sózatlan vaj
  • lekvár és porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra!

2. Egy nagy edényben keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a tejet, a lisztet, a vaníliát és a fahéjat!

3. Hevítsünk vajat egy serpenyőben! Mikor már elolvadt, oszlassuk el egyenletesen a serpenyőben, öntsük bele a tészát, és azonnal tegyük az egészet a sütőbe!

4. 20-25 perc alatt süssük meg a palacsintát, míg a szélei aranybarnák lesznek! Tálaljuk cukorral és lekvárral, még melegen!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top