Gasztro

Idén is malaca lesz! – válasszon Kiváló Minőségű Sertéshúst

A karácsonyi időszakban a Kiváló Minőségű Sertéshúst népszerűsíti a Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum. Az akció célja, hogy növekedjen a sertéshús fogyasztása, valamint gyarapodjon a hazai sertésállomány.

Az elmúlt húsz évben csaknem 30 százalékkal csökkent a sertéshús fogyasztása Magyarországon.  Ez azt jelenti, hogy fejenként mindössze 25 kg sertéshúst eszünk évente, ami napi 10 dkg mennyiségnek felel meg. Az agrártárca – az Agrármarketing Centrum közreműködésével – a karácsonyi időszakban és azon kívül is, egészen 2017 második feléig célzott marketingakciókkal hívja fel a figyelmet a jó minőségű sertéshús vásárlására. A promóciós kampányok során áruházi kóstoltatásokkal, kitelepülésekkel és rendezvényekkel, illetve médiakampánnyal is találkozhatnak a fogyasztók. Kiemelt cél, hogy ösztönözzük a tudatos vásárlást, azaz felhívjuk a figyelmet a friss és feldolgozott sertéshúsok származási országára, azok összetevőire.

KMS: Garancia a minőségre

A Földművelésügyi Minisztérium a minőség tanúsítására hozta létre 2012-ben a KMS (Kiváló Minőségű Sertéshús) védjegyet. Bevezetésének célja a hazai sertésállomány megduplázása, valamint a tisztességes piaci verseny kialakítása volt.

A KMS védjegy a teljes sertéstermékpályát lefedő, átfogó terméktanúsítási rendszer. A védjeggyel ellátott termékek garanciát jelentenek arra, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, valamint a húsa meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges íz- és illatvilággal rendelkezik.

A tanúsítás vizsgálja a termékek minőségét és az előállítás élelmiszerbiztonsági, nyomon követhetőségi, állatjóléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételeit.
A magyar minőségi húsárut fiatal, telt húsformákat mutató állatok adják, melyek a tápanyagdús, káros szennyező anyagoktól mentes hazai gabonán nevelkedtek. Húsuk a kedvező tenyésztési körülményeknek köszönhetően puha és finom rostú, nem túl zsíros, de nem is élvezhetetlenül száraz.

A sertéshús kifejezetten egészséges táplálék, hiszen értékes fehérjeforrás és vitamin- (B1, B6, B2 és B12), illetve ásványianyag-tartalma (cink, szelén) is kiemelten magas.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top