Gasztro

Csodás téli saláta sült zöldségekből

Ez a saláta némi kiegészítéssel akár főétel is lehet – hiszen a sült zöldségektől gazdag, meleg íz kerül a tányérunkra. A titok pedig a különleges öntetben rejlik!

A sült zöldségek elkészítése a legegyszerűbb és egyben leggyümölcsözőbb dolog – berakunk egy csomó csodaszép zöldséget a tepsibe, és néhány perc múlva isteni, karamellizálódott zöldségtálat veszünk ki a sütőből. Ez így már önmagában is elég jó köretnek, de csodás meleg saláta is készülhet belőle, ami csak még különlegesebb lesz, ha meglocsoljuk ezzel az egyszerre édes és fanyar, juharszirupos-balzsamecetes öntettel!

Hozzávalók:

A salátához:

  • 1 kaliforniai paprika felkockázva
  • fél kiló édesburgonya meghámozva és felkockázva
  • fél kiló kelbimbó félbe vágva
  • 1 lila hagyma felkarikázva
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze bébispenót – a saláta alapjának

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál juharszirup

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top