Gasztro

Mostantól jobb ízű kenyeret, péksüteményt vásárolhatunk

A Pékszövetség módosíttatta az élelmiszerkönyvet, amely előírja a péksütemények, így a kenyerek készítésének összetételét, minőségi feltételeit. Azt ígérik, a szigorítással mostantól sokkal finomabb kenyereket sütnek és árusítanak a boltokban.

Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában beszélt arról a változtatásról, melyen az elmúlt két évben dolgoztak, és amely az élelmiszerkönyv, így elsősorban a sütőipari termékek előállításának feltételeit írja elő. 

Az élelmiszerkönyvben egyértelműen rögzítették, milyen termékeket nevezhetnek a gyártók búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű péksüteménynek, de változtatták az ezekben a sütőipari készítményekben kötelezően használt liszt minimális mennyiségét is.

A szigorítással a boltokban markánsabb és jobb ízű péksüteményeket kínálnak. Mostantól a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának el kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék mennyiségű rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top