Gasztro

Isteni fehérbabos-spenótos leves

Az ismert, magyaros bablevesek helyett most próbáljunk ki inkább egy kicsit könnyedebb, üdébb változatot!

Levesekkel mindig érdemes kísérletezni, hiszen többnyire elég beledobálni néhány hozzávalót egy lábosba, aztán az időre bízni a dolgot! A nehezebb, magyaros bablevesek helyett jó alternatíva lehet ez a friss, spenótos-fehérbabos leves: a spenótlevelek, a citrom és a zöldfűszerek frissességet és üdeséget kölcsönöznek a levesnek, a roppanós babtól pedig laktató fogás marad!

Isteni fehérbabos-spenótos leves 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 vöröshagyma kockákra vágva
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 4 csésze zöldségalaplé
  • 1 csésze orzo tészta (rövid rizsszemtészta)
  • 2 csésze bébispenót
  • 1 konzerv fehérbab átmosva és lecsepegtetve
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál friss, durvára vágott petrezselyem
  • só és bors

Elkészítés:

1. Egy edényben hevítsünk olajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát és a fokhagymát! Dobjuk rá a kakukkfüvet és a bazsalikomot is, hogy jó illatot kapjon!

2. Öntsük fel az alaplével és további egy csésze vízzel! Forraljuk fel és az orzo tésztát is dobjuk bele – főzzük puhára nagyjából 10 perc alatt!

3. Keverjük bele a spenótot, és hagyjuk megfonnyadni, aztán jöhet a bab és a petrezselyem is! Facsarjuk bele egy citrom levét és ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint! Melegen tálaljuk!

 

Még több csodás leves receptje az NLCafén:

DamnDelicious

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top