Gasztro

3 tipp az egészségebb és finomabb popcornhoz

A te kedvenc nasijaid között is ott van a popcorn? Megmutatjuk, hogyan teheted egészségesebbé és még finomabbá!

 Először is tisztázzuk: egészséges egyáltalán bármilyen szinten a popcorn? A válasz igen, ám nem mindegy, milyen formában! A pattogatott kukorica ötletével önmagában semmi baj, ám a vajban, cukorban és sóban fürdő popcorn egyértelműen nem tartozik az egészséges, pláne nem a diétás kategóriába! Most megmutatjuk, hogyn készíthetsz isteni, házi popcornt háromféleképpen!

3 tipp az egészségebb és finomabb popcornhoz

A pattogatott kukorica elkészítése:

  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 csésze pattogatni való kukorica (a nagyobb boltok biorészlegéről be tudod szerezni)
  • egy csipet tengeri só
  1. Hevítsd fel a kókuszolajat egy nagy lábosban!
  2. Ha az olaj már forró, öntsd bele a kukoricát, fedd le, és rázogasd meg! Addig hagyd a tűzőn, amíg ki nem pattog, közbe pedig 10 másodpercenként rázogasd meg! 
  3. Sózd meg tengeri sóval, vagy válassz az alábbi, 3 ízesítés közül:

1. Szuperzöld popcorn

3 tipp az egészségebb és finomabb popcornhoz
  • 1 ek spirulina algapor
  • 1 tk tengeri só
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/8 tk Cayenne-bors

2. Sajtos popcorn

3 tipp az egészségebb és finomabb popcornhoz
  • 1/4 csésze élesztőpor
  • 2 tk tengeri só
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk hagymapor
  • 1/2 tk paprika
  • 1/2 tk római kömény

3. Karamellás popcorn

3 tipp az egészségebb és finomabb popcornhoz
  • 1/4 csésze kókuszcukor
  • 1/4 csésze agávészirup
  • 2 tk fahéj
  • 1/4 tk tengeri só

 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top