Gasztro

Magyar műsorvezetője lesz a Bocuse d’Or világversenynek

A világ legrangosabb szakácsversenyének januári, Lyonban megrendezésre kerülő döntőjében szakítottak a hagyományokkal, és nem francia, hanem magyar műsorvezetőt választottak. És hogy kit ért a különleges megtiszteltetés? Cikkünkben minden fontos információt elárulunk.

2017 januárjában rendezik a jubileumi 30. Bocuse d’Or versenyt, amelynek első számú műsorvezetője a verseny történetében először nem egy francia, hanem a magyar Jókuti András lesz.

Hivatalos ceremóniamesterként András felel majd a verseny hangulatáért és szakszerű közvetítéséért nemcsak a Bocuse d’Or két napján, de előtte a Cukrász Világbajnokság során is. Mindez már csak azért sem kis feladat, mert az eseményen a nemzetközi világsajtó közel kétezer akkreditált kollégával képviselteti magát.

Jókuti András önmagában már azt is hatalmas megtiszteltetésnek érezte, hogy a Bocuse d’Or budapesti európai döntőjét Mautner Zsófival együtt vezethette. És itt figyeltek föl tehetségére a franciák. Andrásnak ugyanis vitathatatlan az érdeme, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia összefogásával fantasztikusan sikerült a májusi verseny megrendezése.

A kihívás természetesen óriási, hiszen francia közönség előtt, Lyonban kell bizonyítania, a magyar gasztronómia a műsorvezetésben és show-ban is tud újat mutatni a világnak. A közönség szórakoztatása mellett Andrásnak és a Széll Tamás vezette magyar csapatnak komoly céljai is vannak a világversenyen, bravúrra készülnek.

A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény világdöntőjét minden második évben, január végén rendezik meg a franciaországi Lyonban, így 2017-ben január 24-én és 25-én kerül sor a jeles eseményre. A magyar csapat már harmadszor harcolta ki a világdöntőn való részvétel jogát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top