Gasztro

Pofonegyszerű desszert tortillalapból

A tortillalapot már ismerjük, hagyományos mexikói ételek alapanyagaként, de ezúttal a pokolian csípős babos raguk helyett édes krém kerül bele!

Mivel a tortillalapok közé általában avokádó, bab és különféle csípős, húsos raguk kerülnek, biztosan nem jutott még eszünkbe, hogy könnyed, édes krémmel töltsük meg őket. Pedig a dolog elég praktikus: ha a tortillalap adja a tésztánkat, szinte semmi dolgunk nincsen, csupán annyi, hogy az előre elkészített lapokat megszórjuk egy kis fahéjas cukorral, és egy muffinformába tömködve őket kis kosárkákat süssünk belőlük. 

A kosárkákba aztán bármi kerülhet – itt édes, tejszínes krém és friss erdei gyümölcsök teszik ellenállhatatlanul gusztává!

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

  • 3 tortillalap
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 evőkanál fahéj

A krémhez:

  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • friss gyümölcsök

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top